Premium Rakija

Komovica

Rakija od komovice, proizvedena destilacijom ostatka grožđa poznatog kao komina, ističe se svojim specifičnim karakterom, snažnim mirisom voća i cvetnih nota, te raznovrsnim ukusom koji varira u skladu sa sortom grožđa i tradicionalnim metodama destilacije.

komovica-rakija-1
komovica-rakija-1

Opis

Rakija od komovice je vrsta voćne rakije koja se tradicionalno proizvodi destilacijom komine od grožđa koja ostaje posle ceđenja za vino. Komina sadrži kožice, pulpu, semenke i druge ostatke grožđa. Ova rakija prolazi kroz proces koji podrazumeva zagrejavanje i hlađenje kako bi se odvojio alkohol od ostatka materijala. Postupak destilacije odvija se u tradicionalnim kazanima, čime se očuvava autentičnost i specifičan karakter rakije. Rakija od komovice ima specifičan i snažan miris, s voćnim i cvetnim notama, dok ukus može varirati od sorti grožđa i načinu destilacije. Takođe može imati zemljane, biljne i začinske tonove.

Ako se odlučite za rashlađivanje rakije od komovice, preporučena temperatura je obično između 12°C i 16°C. Ali je prijatna da se pije na sobnoj temperaturi.

Analitička svojstva

Alkohol:

42%

Put do naše vinarije

premium bootstrap themes
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.