2022.

|

Stono sortno

DiSauvignon

  • Belo
  • Reduktivno
  • Suvo

Sauvignon, suvo belo vino, predstavlja berbu iz 2022. godine. Pruža autentično iskustvo koje spaja sofisticiranost i svežinu u svakom gutljaju.

sauvignon
sauvignon

Opis

Sauvignon, iz berbe 2022.godine, nosi sa sobom priču o vinogradima i predstavlja pravu poslasticu ljubiteljima vina. Odlikuje ga svetlo žuta zelenkasta boja i izuzetno širok aromatični spektar. Naš DiSauvignon osvaja svojom nežnom aromom mednog cveća i karakterističnim ukusom tropskog voća, manga i citrusa. Sveži, herbalni mirisi koji suptilno prelaze u prijatne voćne arome dopunjuju se začinskim tonovima. Ukus je snažan i pikantan, sa izvanrednim sadržajnim kiselinama svežeg južnog voća. Daje bogat ukus koji se veoma dugo zadržava na nepcu.

Preporučuje se serviranje na optimalnoj temperaturi od 8-10°C kako biste u potpunosti osetili sve nijanse ovog vina. Ono nije samo piće, već autentično iskustvo koje u svakom gutljaju spaja sofisticiranost i svežinu.

Nagrade

Zlatna diploma 2008.

Analitička svojstva

Način proizvodnje:

Reduktivno

Kiselost:

Suvo

Karakteristike i preporuke

Tip vina:

Belo vino

Datum flaširanja:

6.2.2023.

Gastronomska preporuka:

Sa svojim voćnim notama, Sauvignon se odlično slaže sa različitim kombinacijama kao što su: plodovi mora, salata sa rukolom i kozjim sirom, bela riba kao i piletina sa citrusima.

Važno je napomenuti da je ovo samo smernica, a kombinacije hrane i vina su subjektivne.

Alkohol:

11%

Put do naše vinarije

premium bootstrap themes
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.