PUTEVI VINOVE LOZE

Spoj strasti i tradicije, gde se ljubav prema zemlji i inovativnost u proizvodnji vina i rakija pretapaju u vrhunsko iskustvo.

Ukratko o vinariji i destileriji

Vinarija i destilerija DiBonis, osnovana 2009. godine, predstavlja ostvarenje dugogodišnjeg sna Lasla Bonija. Laslo je svoje detinjstvo proveo u vinogradima, ali se zbog školovanja porodica preselila u Suboticu. Nakon uspeha u industriji automatike, vratio se svojim korenima i kupivši zemljište je započeo proizvodnju vina 2005. godine. Godine 2009. osnovano je preduzeće DiBonis Winery doo, fokusirano isključivo na proizvodnju vina. Kasnije iste godine, osnovana je i Destillery DiBonis za proizvodnju rakije. Tako počinje 15 godina dug put vinarije i destilerije DiBonis.

history
catering

Destilerija

Mala degustacija: 6 vrsta rakije i 6 vrsa vina uz pogačice i hleb s mašću – Cena 25 eur po osobi. Ova degustacija se održava u prelepom ambijentu degustacionog centra DiBonis.

Velika degustacija: 8 vrsta rakije i 8 vrsta vina. Degustacija rakija se održava u degusatcionom centru DiBonis uz pogačice i hleb s mašću. Nakon toga degustacija vina se nastavlja u obližnjem restoranu Shiraz uz dogovoreni ručak/večeru. Meni se sastoji od mešanog mesa sa prilozima, salatom i desertom. Za one koji ne jedu namirnice životinjskog porekla, po posebnom dogovoru obezbeđujemo adekvatnu biljnu hranu. Cena 45 eur po osobi

Vinarija

Vinarija DiBonis je tokom proteklih 15 godina doživela mnoge uspehe, osvajajući brojne nagrade za svoja vrhunska vina. Iako je bilo izazovnih godina kada je rod loze bio neujednačen, Laslo Boni, vlasnik vinarije, pokazao je svoju predanost prirodnom pristupu. Uz istraživački duh, Laslo je promenio strategiju vinograda, uvodeći nove, rezistentnije sorte grožđa koje se bolje prilagođavaju lokalnoj mikroklimi.

distillery
tasting

Nagrade

Godine 2023. predat je zahev za sertifikovanje organske proizvodnje, dok je Laslo usmerio proizvodnju ka manjim serijama vina koje su dočekane s oduševljenjem na tržištu. Osvajao je nagrade poput najboljeg slatkog vina Srbije za Aliz kasnu berbu, i titula za najbolje slatko vino godine za IceWine, potvrđuju kvalitet i inovaciju u proizvodnji. Laslo vidi budućnost vinarije kao prekretnicu, s fokusom na prirodne karakteristike vina i minimalno uplitanje čoveka u proces proizvodnje.

vineyard-landscape
vineyard-fence

    Kontaktirajte nas

    Uživajte u čarima DiBonis vina i rakija! Ako imate bilo kakva pitanja ili sugestije, slobodno nas kontaktirajte. Tu smo da vam pružimo vrhunsko iskustvo!

    Živeli!
    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.