Vinska kolekcija naše porodične DiBonis vinarije

ZARONITE U SVET DIBONIS KOLEKCIJA VINA

vineyard
wine-vineyard

1697. senćanska bitka

Ovo jedinstveno vino, proizvedeno na vinogradima u Subotici, predstavlja pravo čudo vinskog sveta. Sa duboko tamno-ljubičastom bojom, intenzivnim ukusom i bogatim mirisom, ovo vino otkriva nove note ukusa. Senćanska Bitka 1697., posebno DiBonis vino, koje osvaja srca ljubitelja vina svojom jedinstvenom pričom u svakoj čaši.

Pročitaj više
vino
vino

DiMerlot Amfora

Grožđe Merlot često daje meka, voćna vina sa naglašenim notama crvenog voća poput trešanja i šljiva. Ako se ova sorta koristi za proizvodnju vina u amforama, može se očekivati da će vino nositi karakteristike ove sorte, ali uz dodatak specifičnosti koje pruža amfora. Amfore, koje potiču iz antičke tradicije, pružaju prirodni način kontrole temperature i dopuštaju blagi prolazak kiseonika tokom procesa sazrevanja vina. Ovo može dodati kompleksnost i specifične arome vinu.

Pročitaj više

DiGeneroza Amfora

Slamnato žuto suvo vino iz amfore, ima ukus kajsije i kruške. Sjedinjuje se sa glasnim kiselinama, stvara harmonično vinsko iskustvo. Amfore, tradicionalni vinski rezervoari, doprinose autentičnosti i karakteru ovog vina, pružajući mu posebnu notu koja seže unazad kroz vekove.

Pročitaj više
vino
vino

DiGeneroza

U srcu ovog vinskog podneblja, DiBonis uspešno spaja tradicionalnu vinsku veštinu sa savremenim pristupom proizvodnji vina Generoza. Iz njihovog širokog asortimana uvek izdvajamo Generoza vino, koje svojom bojom i voćnim mirisom očarava, donoseći uživanje u harmoničnom vinu.

Pročitaj više

DiShiraz

Shiraz (poznat i kao Syrah), je crna sorta grožđa od koje se proizvode vina sa snažnim karakterom i bogatim aromama. Sorta potiče iz francuskog regiona, međutim našla se i kod nas u Subotici u DiBonis vinariji. Postala je široko poznata i popularna širom sveta. Shiraz vina često imaju intenzivne voćne arome crnog voća poput crne trešnje, šljive i borovnice. Saznajte kakvo Shiraz vino skriva DiBonis!

Pročitaj više
vino
vino

DiFranc

Cabernet Franc je crna sorta grožđa koja se koristi za proizvodnju crvenih vina. Ova sorta vina se često ističe po svojoj jedinstvenosti, otkrivajući raznolike karakteristike koje variraju u skladu sa berbom i specifičnim pristupima u proizvodnji vina. U poslednjim decenijama, Cabernet Franc je doživeo značajan porast popularnosti, naročito među ljubiteljima vina iz DiBonis vinarije u Subotici.

Pročitaj više

DiMuskat

Muskat vina su poznata po izraženim aromama i bogatim slatko kiselim ukusima, pri čemu se ističu prepoznatljivi cvetni tonovi. Osim toga, muskatna sorta grožđa je čuvena i po muskatnom vinskinju, esencijalnom ulju koje pridonosi jedinstvenom mirisu i ukusu. DiBonis Muskat će vas očarati svojom karakterističnom notom, pružajući osvežavajući dodir u svakom trenutku.

Pročitaj više
vino
vino

DiNero Roze

Nero, Roze vino, često sa intenzivnom rozom bojom sa nijansama jagode, obara ljubitelje polusuvog vina sa nogu. Ono pruža priliku da istražujete lepotu ove sorte u laganom DiBonis stilu Roze vina.

Pročitaj više

Aliz

Aliz, slatko belo vino od prezrelog grožđa, obara na prvi miris, a zaluđuje na ukus. Ovo nije samo priča o fantastičnom vinu iz kasne berbe već i o sorti o kojoj se tako malo zna a koja se još manje kod nas gaji. Vino je dobilo ime po unuci Boni Lasla i zbog toga ovo vino ističe posebnost.

Pročitaj više
vino
vino

DiNero

Nero, suvo crveno vino, donosi jedinstveno iskustvo koje se razlikuje od slatkog DiNera. Sastavljeno od specifičnih sastojaka, često se ističe bogatim voćnim aromama, uključujući crno voće. Nero nije samo vino; to je izraz strasti vinogradara i jedinstvenih karakteristika vinove loze. DiBonis Nero, suvo izdanje, kod nas predstavlja pravo remek-delo.

Pročitaj više

DiIceWine

IceWine, poznat i kao ledeno vino, je posebna vrsta vina koja se proizvodi od grožđa koje je smrznuto na vinogradu pre berbe. Ovaj proces omogućava koncentraciju šećera i aromu u grožđu, stvarajući vino koje je slatko i intenzivno. Ono klizi kroz čašu poput tečnog zlata s njegovim jedinstvenim zlatno-žutim odsjajem. Doživite magiju slatkih trenutaka sa DiBonis-ovim IceWine slatkim vinom.

Pročitaj više
vino
vino

DiSauvignon

Ovo je vino koje nosi dušu svake vinarije. Sauvignon potiče iz francuskog vinogorja, ali DiSauvignon potiče iz Subotice, sa vinograda pored Palića. Ova sorta je poznata po svojoj osvežavajućoj kiselosti, aromatičnom profilu i bogatim voćnim karakteristikama. Grožđe koje se koristi ima svoje karakteristične osobine koje je čine prepoznatljivom i omiljenom među ljubiteljima vina širom sveta. Saznajte kakav Sauvignon nudi DiBonis.

Pročitaj više

DiShiraz Roze

Shiraz (poznat i kao Syrah) je crna sorta grožđa koja se često koristi za proizvodnju crvenih vina. Roze Shiraz vino se takođe proizvodi od crnih sorti grožđa, ali se pravi na način koji omogućava minimalni kontakt sa kožom grožđa. Boja roze vina dolazi od pigmenta u koži grožđa, ali se proces fermentacije prekida pre nego što boja postane tamnija kao kod crvenih vina. Upoznajte dubinu DiBonis-ovog Shiraz Roze vina.

Pročitaj više
vino
vino

DiChardonnay Amfora

Chardonnay je bela vinska sorta koja je jedna od najrasprostranjenijih i najpriznatijih sorti na svetu. Ali vina iz amfore u ovom slučaju, pokazuju drugačiji kvalitet. Ova sorta grožđa se uspešno uzgaja u mnogim vinogradarskim regionima širom sveta, pa i kod nas. Tokom degustacije, mogu se javiti kompleksnije voćne arome, poput ananasa, breskve i citrusa. Kod DiBonis-a, Chardonnay je ispunjen ukusom tropskog i stonog voća!

Pročitaj više

DiMerlot

Merlot je crna sorta grožđa koja se često koristi za proizvodnju suvih crvenih vina. Ova sorta je popularna širom sveta i često se sadi u vinogradima u mnogim vinskim regionima. Kod nas u Subotici se upravo ova sorta našla. Karakteristike merlot vina mogu značajno varirati u zavisnosti od regiona uzgoja, a DiBonis je značajno doprineo u kreiranju ovog ukusnog vina.

Pročitaj više
vino
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.